TCGO (Trading card game online) er en sjov, nem og helt gratis måde at spille med Pokémon kort på. 

Pokémon kort blev introduceret som et to personers kortspil, og er med tiden vokset sig til at blive meget mere end det. I dag er Pokémon kort stadig noget man spiller med, men også samler på, bytter med, udstiller, og dyrker i mange andre forskellige henseender. 

Her får du en overordnet introduktion af menuerne, et indblik i hvad man kan lave i TCG Online, og selvfølgelig hvordan man spiller spillet.

Du kan enten prøve at spille som gæst, eller oprette din egen gratis konto. Du kan downloade spillet her.

Sådan spiller du Pokémon TCG Online

Opret en konto

Første skal du have oprette din konto. Hvis du allerede har en konto, men bare gerne vil lære at spille spillet, så skal du blot indtaste ”brugernavn” og ”kodeord”, eller skal du trykke på “Start!”, og følge vejledningen.

Kom godt i gang

Når du er logget ind, kommer du ind på forsiden af TCGO. I toppen har du en række ikoner, som giver dig nogle forskellige muligheder.

Under den første kolonne får du fire muligheder.

 • Trænerudfordring:

Giver dig mulighed for at spille mod computeren, og er et godt sted at starte, hvis du gerne vil lære reglerne, før du giver dig i kast med online spil. Under “trænerudfordringer” kan du desuden vinde nye Pokémon kort sæts, i takt med at du vinder dine kampe.

 • Versus

Åbner op for online spil, hvor du kan prøve dine Pokémon kort sæts og evner mod andre spillere rundt omkring i verdenen. Her har du mulighed for at vinde nøgler som åbner op for turneringer, enkeltkort eller mønter i spillet, som du kan bruge til at købe flere booster pakker eller hele sæts.

 • Begivenheder

Giver dig mulighed for at deltage i forskellige turneringer, så du virkelig kan afprøve dine færdigheder. Her kan du bl.a. kan vinde mønter, booster pakker eller fede kort.

 • Introduktion

Er for de helt nye, som gerne vil have en hjælpende hånd i spillet. Her guider spillet dig igennem reglerne. Du kan få mønter for at gennemføre samtlige guides (anbefales for de helt nye).

Sammensæt dine kort

I anden kolonne får du tre muligheder:

 • Samling

Her får du et overblik over alle dine kort. Du har mulighed for at sortere mellem din Pokémon, træner og energi kort. Du kan også finde dine købte booster pakker, vundne spilpakker og spilmønter. 

 • Kortsætmanager

Her kan du se dine købte Pokémon sæts, eller lave dine egne. Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle kort må indgå i et almindeligt spil TCGO. Vil du spille mod andre online, eller deltage i turneringer, skal du være opmærksom på hvordan du sammensætter dit sæt.

 • Bytte

Her kan du starte byttehandler, enten som en privat byttehandel, eller offentligt, så alle kan byde på dit kort. 

Din personlige profil

I tredje kolonne får du tre muligheder:

 • Avatar

Her har du mulighed ændret på din “Avatar”. Det er den figur du laver, når du opretter din konto i spillet. Det fungerer mest som en sjov ekstra ting, hvor du har mulighed for at give personen nyt tøj og Accessories.

 • Udfordringer

Er små opgaver du kan løse når du spiller mod computeren eller online. Når du løser disse opgaver, får du mønter som kan bruges til at købe ting i spillet.

 • Statistik

Er en oversigt over alt fra, hvor meget skade du har lavet, til hvor mange kort du har trukket.

Sådan fungerer butikken​

Under butik har du mulighed for at bruge nogle af de mønter du har vundet, enten ved at spille mod computeren, online mod andre, eller ved at deltage i turneringer. Du har mulighed for at tykke på:

 • Udvalgte

Viser de udvalgte pakker, der som oftest er de mest populære i øjeblikket, eller nye sæt der er tilføjet til spillet.

 • Pakker

Giver dig mulighed for at søge mellem de mange forskellige booster pakker, som du har kunne købe i butikkerne gennem tiden.

 • Kortsæt

Giver dig mulighed for, at købe et komplet sæt af Pokémon kort, så du kan prøve at spille online mod andre, eller deltage i turneringer.

 • Spil

Giver dig mulighed for at købe specielle æsker til dine egne sæt, fede sleeves, eller en speciel samler æske.

Indløsning af koder​

Her har du mulighed for at indløse de unikke spilkoder, som medfølger i diverse Pokémon pakker, man kan købe i butikkerne.

Køber du fx en Elite Trainer box, blister pakke, store bokse, tema pakker eller tin bokse, hvor der medfølger et promo kort, vil du altid modtage en spilkode for det medfølgende promo kort, samt en spilkode for de medfølgende booster pakker (hvis de medfølger i pakken).

Hvis du ejer et webcam, kan du nemt og hurtigt scanne din spilkode, og indløse din pakke i spillet på den måde.

Sådan spiller du spillet, kort fortalt​

Spillet går kort sagt ud på, at du skal nå at vinde over din modstander, før du løber tør for kort i dit deck, eller tiden går. Det kan du enten gøre ved at vinde dine 6 præmiekort før din modstander, eller ved at slå alle dine modstanders Pokémon ud, så han ikke har flere kort bænken, eller på banen.

Du starter med 7 kort på hånden, og skal fra start vælge hvilken Pokémon du vil smide på banen, hvilke du vil smide på bænken og hvilke du vil holde på hånden. Der kan maksimum være 5 kort på bænken, og 1 kort på banen ad gangen.

I hver runde må du tildele et energi kort (hvis du har), bruge 1 “support” kort (hvis du har), bruge så mange “item” kort du vil (hvis du har) og sætte så mange Pokémon på bænken som du vil (hvis du har og der er plads). Du slutter runden af med enten at trække din pokemon tilbage fra banen (og bytte med en fra bænken), eller angribe (hvis du ikke starter i første runde, og har energi til det).

Sådan skifter dig og din modstander, til en af jer har vundet.

Hvem starter?

Når du spiller mod andre online, vil du skulle slå “plat-eller-krone” om, hvem der får lov til at starte. Der vil være fordele, og ulemper ved at starte runden.

Fordel:

 • Du får lov til at lave dine træk først (tildele energi kort og bruge trainer kort)

Ulempe:

 • Selvom du får lagt et energi kort før din modstander, så kan du ikke angribe i første runde, men din modstander kan.

Når du har valgt hvem der skal starte, bliver du tildelt 7 kort. Du skal kunne lægge en Pokémon ned på banen ved start, hvis du ikke kan det, så vil du blive tildelt en ny starthånd. Starter du med flere Pokémon, skal du hvilken du vil lægge på banen, hvilke du vil sætte på bænken, og hvilke du vil beholde på hånden.

Når dig og din modstander har valgt, kan første runde begynde. 

Din tur

Når det er din tur, har du flere muligheder. Spillet hjælper dig i forhold til dine muligheder, ved at markere de kort du kan bruge med en grøn kant rundt om kortet.

 • Du kan først og fremmest tildele en af dine Pokémon et energi kort for hver runde.
 • Du har mulighed for at bruge et “supporter” kort for hver runde
 • Du kan spille et eller flere “item” kort i samme runde. Du sammensætte en række kombinationer, som giver dig et større fordel i spillet.
 • Endeligt kan du slutte runden af med enten at bruge en af dine Pokémon træk. Det kan enten være et angreb, der skader en eller flere af modstanderens kort, eller en evne som giver dig en fordel. Du har også mulighed for at trykke på “Færdig”, og give turen videre.

Der er mange forskellige strategier for hvad du kan spille i løbet af din runde, og de vil være forskellige fra hvert sæt. Med tiden vil du finde din egen spillestil, som passer bedst til dig.

Lav et angreb

Alle kort har unikke angreb og egenskaber. Så snart det er din tur, og din aktive Pokémon har det antal energi kort tildelt som er anvist, kan du afslutte med et angreb. Du skal dog være opmærksom på, at så snart du har angrebet, så går turen videre til din modstander, så husk at lave alle dine andre træk inden. Normalt vil du ikke miste energi kort ved at angribe, medmindre der står noget andet på kortet

Nogle gange kan det være stratetisk smart at trække din Pokémon på banen tilbage, det kræver dog, at du har en Pokémon på bænken som du kan skifte med. Hvis du gør det, vil du miste det antal energi kort som der står ud fra “tilbagetrækning”.

Effekter og skade

Når du angriber din modstanders Pokémon, eller selv tager skade, vil det fremgå på kortet i form af et tal. Hvis dit kort har fået en “effekt”, vil det også fremgå på kortet.

Du vil desuden kunne se hvad dine effekter gør, ved at kigge lige over din avatars billede.

Kort med specielle evner​

Nogle kort har forskellige evner (ability), som kan bruges i løbet af din runde, uden det tæller som et angreb.

Nogle evner kræver dog, at de bliver brugt på et bestemt tidspunkt i løbet af runden, eller ved at slår plat-eller-krone.

En evne kræver ikke energi for at blive brugt.

Præmiekort​

Hver gang du vinder over en af din modstanders Pokémon, vil du få mulighed for at vælge et “præmiekort”, som du efterfølgende får på hånden. Den som først får alle seks præmiekort, vinder spillet.

De seks “præmiekort” vil ved start blive tilfældigt udvalgt fra dit deck, uden du kan se hvilke kort der bliver taget.

Hvordan fungerer mine Pokémons

Dine Pokémon er grundlæggende bygget op på samme måde.

 • Deres liv (HP) står beskrevet i højre hjørne, og indikere hvor meget skade de kan tage.
 • Et eller flere angreb, som kræver et bestemt antal energi kort for at kunne blive udført.
 • Kortets type, som kan variere mellem “basic”, “stage 1” og “stage 2”. “Basic” kan altid spilles, enten på banen, eller som den del af bænken, hvor “stage 1” og “stage 2” er udviklings kort. Du kan ikke udvikle et kort, i samme runde som du lægge “basic” kortet på banen eller bænken. Du skal udvikle dine kort i den rigtige rækkefølge, det vil sige, at har et kort med tre udviklinger, skal du i første runde spille dit “basic” kort, anden runde spille “stage 1” kort og i tredje runde spille dit “stage 2” kort.
 • Indikation af hvilken type din Pokémon er, som er markeret med et energi symbol.
 •  Alle kort har et felt som indikere hvad de er “immune” over for og hvilke “svagheder” de har. Hvis der er et energi symbol i feltet med “svagheder”, vil det fordoble den modtagende skade, eks. ild Pokémon er svag mod vand, og vil derfor miste 40 i skade, hvor der normalt ville være taget 20. Står der et energi symbol i feltet “immun mod”, vil kortet ikke kunne miste skade fra det type angreb.

Hvordan fungerer mit energi kort?​

Dette er en række af energi kort som du kan finde i spillet. Der vil dog også være specielle typer som dragon, dobbelt energi eller colorless mm. 

Hvis en Pokémon har en sort stjerne med hvid baggrund (colorless) som energi symbol, vil du kunne bruge hvilken som helst energi kort for at lave et angreb. 

Hvordan fungerer mine træner kort?​

Der er en lang række af forskellige træner kort, som er delt op i “support” og “item” kort.

“Support” kort er et specielt kort, som kan give en effekt til enten dit eller din modstanders kort. Du kan kun bruge et “support” kort for hver runde, medmindre der står andet på kortet. Når det er brugt, bliver det lagt i “kasseret” bunken.

“item” kort er et specielt kort, som kan give en effekt til enten dit eller din modstanders kort. Du kan bruge alle de “item” kort du vil i hver rund, når det er brugt, bliver det lagt i “kasseret” bunken.