Der er et hav af forskellige former for tilbehør, så det kan være en jungle at bevæge sig u i, når du skal finde lige det du skal bruge.

For at passe mest muligt på dine Pokémon kort, er det vigtigt at du har det rigtige tilbehør. Er du en samler som gerne vil vise din samling frem til andre, eller sende dem til grading for at forøge værdien? Eller er du en TCG spiller, som bruger dine Pokémon kort til at spille mod andre?

Underordnet hvilken Pokémon samler du er, så har vi hos PokémonSalg alt det tilbehør du skal bruge.

Sleeve

Sleeves er små plastik lommer som skal beskytte dine enkelkort. De kommer i flere forskellige størrelser, typer og mærker. Så når det kommer til hvilke sleeves du skal vælge, er det spørgsmål om præference.

Der er to mærkbare forskelle du skal kigge efter, når du går på jagt efter dine næste sleeves:

  • Soft sleeves eller prime sleeves:

Det er de mest almindelige typer af sleeves, som måler et sted mellem 66 x 92 mm – 67 x 94 mm, alt efter hvilket mærke du bruger. Denne type sleeves efterlader lidt ekstra plads til dit kort, så du nemmere kan tage dit kort ud og ind af sleevet.

  • Inner/fit sleeves:

Det er en mindre type sleeve, der som ofte måler et sted mellem 63 x 89 mm til 64 x 89 mm. Da et Pokémon kort måler 63 x 88 mm, vil dette sleeves sidde helt tæt og for nogle kan det ser pænere ud.

Størrelse på sleeves er ikke den eneste forskel du skal overveje. Du kan finde alt lige fra gennemsigtige, farvet og sleeves med motiv (eksempelvis Charizard). 

Toploader

En toploader fungerer som en ekstra beskyttelse, og det anbefales at blive brugt på kort, som også har et sleeve. Fordelen med en toploader er,  at den hårde plastiklomme bedre beskytter mod buk og stød. Hvis du har et kort af større værdi, der skal opbevares mere sikkert og ikke tages ud og ind af sin toploader, anbefaler vi denne type af ekstra beskyttelse. 

Semi rigid

En semi rigid er et alternativ til en toploader. Selvom den ikke har den samme hårde kant som en toploader, giver den stadig en ekstra beskyttelse af dit kort. Vi anbefaler at du altid bruger sleeve på dit kort, før du sætter dit kort i en semi rigid.

Fordelen ved brug af en semi rigid er, at du nemmere kan indsætte dit kort, og fjerne det igen. Det er af samme årsag at vurderings (grading) firmaer anbefaler at bruge semi rigid og fraråder bruges af toploader. 

Graded sleeve

Et grading sleeve bruges til dine graded kort. Selvom dine Pokémon kort er sikkert beskyttet af dit grading case, så kan det altid være en fordel at beskytte dit case fra ridser, så det beholder sin flottes stand.

Deck box, dividers og kort opbevaring

Hvis du ynder at tage din Pokémon kort med rundt, kan det være en stor fordel, med en sikker form for opbevaring. Kort opbevaring, og deck boxes findes i mange forskellige størrelser. De almindelige bokse kan indeholde nogle få hundrede kort, men kan købes så de kan indeholde flere tusinde. Du har desuden mulighed for få dem med et neutralt case, eller med et motiv som eksempelvis Charizard. Hvis du få graded dine kort, har du også mulighed for at købe opbevarings kasser, som kan indeholde de høre grading cases.

Dividers medfølger i nogle beck bokse, men købes som udgangspunkt separat. De fungerer som et afstandsstykke mellem dine enkeltkort, og kan være ideelt hvis du eksempelvis har flere forskellige serier af Pokémon, eller gerne vil adskille dine værdifulde kort, fra dine mere almindelige.

Mapper og mappelommer

Mapper er det primære valg når det kommer til opbevaring af dine Pokémon kort. Skal dit barn vise sin samling frem i skolen, eller vil du som samler gerne udstille din samling på en præsentabel måde, så vil en mappe altid være en oplagt måde at gøre det på.

Der er flere typer af mapper og valget afhænger af egne præferencer. Du kan både få din mappe med muligheden for at skifte, fjerne eller tilføje mappelommer, eller med forudbestemte antal mappelommer, der som ofte har et artwork på for og bagsiden. Der findes også flere typer af mapper, som adskiller sig fra antal kort der kan være på hver side, kvaliteten af hele mappen og antal sider der findes i mappen.

Spilmåtte (playmat)

En spilmåtte fungerer som flere ting, men bruges som udgangspunkt til folk der spiller pokemon TCG, de bliver desuden brugt hvis du gerne vil vise dine kort frem på en præsentabel måde, samtidig med at du beskytter dem bedst muligt. Spilmåtte fungerer også som eksempelvis en mussemåtte, da den har en skridsikker underside, og special blød overflade.

Du kan desuden opbevare din playmat i en playmat tube, så den ikke bliver beskidt eller ødelagt, når du tager den med rundt til dine venner/veninder.

Kortholder og hard cases

Hvis du gerne vil passe ekstra godt på dine enkeltkort, eller forseglede Pokémon produkter, så har du mulighed for at investere i hard cases. De fås i flere forskellige størrelser, former og med forskellige låsemekanismer. De virker til alt lige fra enkeltkort, til booster boks og ETB’er.